keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Broileripiirakka


Tämän piirakan ohje on peräisin Yhteishyvä 4 / 12 lehdestä. Ohjeesta poiketen käytin maustetun ranskankerman ( tomaatti & feta ) sijasta, Creme Bonjour cuisine tomaatti & välimerenyrtit kermaseosta. En ole sitä aiemmin kokeillut ja mieleen tuli, että sitä voisi hyvin käyttää myös kasvisten tai uunilohkoperunoiden dippikastikkeena ihan sellaisenaan! :)
                                                    ***
                                1pkt pakastepiirakkataikinaa
                                                    Täyte
                                300g broilerin fileesuikaleita
                                1rkl öljyä
                                ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
                                1/2 kesäkurpitsaa
                                140g pekonia
                                200g maustettua ranskankermaa,
                                          esim.tomaatti & feta
                                1dl kermaa
                                2 kananmunaa
                                2dl juustoraastetta

- Sulata taikina. Ruskista broiskusuikaleet öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta syrjään. Suikaloi pekoni ja paloittele kesäkurpitsa. Paahda pekoni pannulla, lisää joukkoon kesäkurpitsapalat. Sekoita joukkoon broiskusuikaleet.
Sekoita kulhossa ranskankerma, kerma, munat ja juustoraaste keskenään. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla reikiä pohjaan. Levitä broileritäyte vuokaan ja kaada kerma-munaseos päälle. Paista piirakka 225 asteessa alatasolla n.30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti