keskiviikko 4. huhtikuuta 2012
Broileripiirakka
Tämän piirakan ohje on peräisin Yhteishyvä 4 / 12 lehdestä. Ohjeesta poiketen käytin maustetun ranskankerman ( tomaatti & feta ) sijasta, Creme Bonjour cuisine tomaatti & välimerenyrtit kermaseosta. En ole sitä aiemmin kokeillut ja mieleen tuli, että sitä voisi hyvin käyttää myös kasvisten tai uunilohkoperunoiden dippikastikkeena ihan sellaisenaan! :)
***
1pkt pakastepiirakkataikinaa
Täyte
300g broilerin fileesuikaleita
1rkl öljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1/2 kesäkurpitsaa
140g pekonia
200g maustettua ranskankermaa,
esim.tomaatti & feta
1dl kermaa
2 kananmunaa
2dl juustoraastetta
- Sulata taikina. Ruskista broiskusuikaleet öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta syrjään. Suikaloi pekoni ja paloittele kesäkurpitsa. Paahda pekoni pannulla, lisää joukkoon kesäkurpitsapalat. Sekoita joukkoon broiskusuikaleet.
Sekoita kulhossa ranskankerma, kerma, munat ja juustoraaste keskenään. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla reikiä pohjaan. Levitä broileritäyte vuokaan ja kaada kerma-munaseos päälle. Paista piirakka 225 asteessa alatasolla n.30min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti