torstai 2. helmikuuta 2012

Grahamleipä


Tämän leivän taikinaan sain sopivasti hukattua kaapissa olevia jauho,-ja hiutalepussien loppuja :)

3dl vettä
50g hiivaa
2dl kermaviiliä
3/4 dl siirappia 
1,5tl suolaa
3dl grahamjauhoja
2dl kaurahiutaleita
50g margariinia
n.7dl vehnäjauhoja
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen kermaviili, siirappi, suola, grahamjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin. Lisää pehmeä rasva ja alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Kohota taikinaa lämpimässä n.30min. 
Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkänmallisiksi leiviksi. Pistele leivät ja kohota liinan alla muhkeiksi. Paista leivät 200 asteessa n.min. Kypsän leivän pohja kumisee koputettaessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti