torstai 5. tammikuuta 2012
Unkarilainen possu-paprika gulassi
Seurailen aika paljon erilaisia kokkausohjelmia ja Jamien kotona on yksi niistä. Tämä ohje on peräisin siis Jamie Oliverilta :) Aikaa tämän tekemiseen pitää varata, mutta mikäs tämän parempi ruoka esim.talvisen ulkoilupäivän päätteeksi! :D
***
2kg possun lapaa
700g erivärisiä paprikoita suikaleena
2rkl paprikajauhetta,suolaa ja pippuria oman maun mukaan
2tl kuminan siemeniä murskattuna
1tlk säilykepaprika suikaletta
2 punasipulia suikaleena
tuoretta meiramia tai oreganoa
1tlk säilyketomaattia
4rkl punaviinietikkaa
-Hiero lihan pinnoille suolaa ja pippuria, ruskista pinnat. Siirrä liha sivuun hetkeksi odottelemaan. Laita pataan paprikat, tomaatit,sipulit ja mausteet. Kuullota niitä hetki. Siirrä liha pataan niin, että muhennosta jää lihan alle, lusikoi sitä myös vähän sen päälle. Lisää pataan vettä niin, että liha peittyy + punaviinietikka. Laita kansi päälle, kuumenna levyllä kiehumispisteeseen. Siirrä 180 asteiseen uuniin ja hauduta n.3-4 tuntia. Liha on kypsää kun se ns.repeilee. Tarjoa valkoisen riisin ja kastikkeen kanssa
-johon tulee: 1prk Creme fraichea johon sekoitetaan persiljasilppua sekä raastettua sitruunan kuorta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti