torstai 5. tammikuuta 2012

Unkarilainen possu-paprika gulassi


Seurailen aika paljon erilaisia kokkausohjelmia ja Jamien kotona on yksi niistä. Tämä ohje on peräisin siis Jamie Oliverilta :) Aikaa tämän tekemiseen pitää varata, mutta mikäs tämän parempi ruoka esim.talvisen ulkoilupäivän päätteeksi! :D
                                    ***
                          2kg possun lapaa
               700g erivärisiä paprikoita suikaleena
        2rkl paprikajauhetta,suolaa ja pippuria oman maun mukaan
                  2tl kuminan siemeniä murskattuna
                  1tlk säilykepaprika suikaletta
                  2 punasipulia suikaleena
                  tuoretta meiramia tai oreganoa
                       1tlk säilyketomaattia
                       4rkl punaviinietikkaa
-Hiero lihan pinnoille suolaa ja pippuria, ruskista pinnat. Siirrä liha sivuun hetkeksi odottelemaan. Laita pataan paprikat, tomaatit,sipulit ja mausteet. Kuullota niitä hetki. Siirrä liha pataan niin, että muhennosta jää lihan alle, lusikoi sitä myös vähän sen päälle. Lisää pataan vettä niin, että liha peittyy + punaviinietikka. Laita kansi päälle, kuumenna levyllä kiehumispisteeseen. Siirrä 180 asteiseen uuniin ja hauduta n.3-4 tuntia. Liha on kypsää kun se ns.repeilee. Tarjoa valkoisen riisin ja kastikkeen kanssa
 -johon tulee: 1prk Creme fraichea johon sekoitetaan persiljasilppua sekä raastettua sitruunan kuorta
           
                                       
                             
                           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti