sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Blinit katkarapu-ja lohitahnan kera


Halusin vähän vaihtelua uudenvuoden aamun brunssille ja onneksi satuin löytämään joulukuun yhteishyvän ruokaosiosta tämän ohjeen. Oli kyllä kokeilun arvoisia! Ohjeesta tulee n.10 keskikokoista bliniä.
                                                   
                          Taikina
                          3dl maitoa
                      15g tuorehiivaa
                      2dl tattarijauhoja
                     1dl vehnäjauhoja
                         0,5tl suolaa
                      1dl vaaleaa olutta
                        1 kananmuna
                   0,5dl sulatettua voita
  -Kuumenna maito kädenkämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Lisää murennettu hiiva. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää suola ja olut. Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen toisistaan. Vatkaa keltuainen taikinaan ja jätä valkuainen odottamaan. Kohota taikinaa peitettynä huoneenlämmössä tunnin ajan.
Sulata kattilassa voi ja lisää se vähän jäähtyneenä kohonneeseen taikinaan. Vatkaa valkuainen sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan. Paista blinit voissa molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa katkarapu-ja lohitahnan kanssa.
                                 
                                    ***    
                      Katkaraputahna ( kuvassa )
                   1ps ( 180g ) isoja pakastekatkarapuja
                  1prk  ( 120g ) smetanaa
                  2rkl silputtua ruohosipulia
                  1rkl sitruunanmehua
                   ripaus rouhittua mustapippuria
                  1tl rouhittua roseepippuria
- Sulata katkaravut ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
                                   ***
                    Savulohitahna
                 200g lämminsavulohta
                 1prk ( 200g ) ranskankermaa
                   kapriksia oman maun mukaan
                 2-3rkl silputtua tilliä
                  ripaus rouhittua mustapippuria
- Hienonna lohi ja sekoita kaikki ainekset keskenään
               
                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti