maanantai 5. joulukuuta 2011

Kuorrutettu arabialainen maustekakku

Marraskuun ruoka Pirkasta bongasin tämän reseptin ja itämaisen keittiön ystävänä ohjetta oli heti testattava ;) Itsenäisyyspäivän kunniaksi koristelin kakun sinisillä nonpparelleilla. Kakku säilyy useita päiviä mehevänä jääkaapissa -siis hyvä kakku valmistaa esim. joulumyyjäisiin tai  antaa vaikkapa lahjaksi!
***
200g margariinia
3,5dl sokeria
3 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
1dl mantelilastuja ( en laittanut )
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl sitruunan raastettua kuorta ( laitoin yhden sitruunan kuoren )
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
1tl vanilliinisokeria
1tl kanelia
0,5tl muskottipähkinää
2dl kevytkermaa
0,5dl sitruunan mehua
Kuorrutus
50g margariinia
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl kanelia
4dl tomusokeria
3rkl kahvia
koristerakeita
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet sekä sitruunan kuori keskenään, lisää seosta taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Lisää lopuksi sitruunanmehu. Kaada taikina tilavaan, voideltuun ja korppujauhoitettuun rengasvuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n.50min. Jäähdytä ja kumoa. Sulata kuorrutteeseen rasva. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, kaneli ja tomusokeri. Lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti