keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Wieninleike

Wieninleike oli varmastikin 70-80-luvuilla ravintoloiden a`la carte listojen suosituin leike. Tein sitä pitkästä aikaa ja ei se suotta kyllä klassikkoruoka titteliä kanna, oli kyllä hywää! :)
Ohje saattaa vaikuttaa vähän työläältä, mutta on sen arvoista! Ja nythän on slow food tyyppinen ruoanvalmistus muodissa ;)
***
Porsaan ulkofileestä ohuiksi nuijittuja leikkeitä. Sivele pinnoille mausteseosta, johon tulee:
1rkl sinappia
1rkl chili Hb:tä
1rkl punaviinietikkaa
2rkl öljyä
Pino leikkeet pussiin ja anna maustua kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Ota huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Mausta leikkeiden pinnat vielä suola-
valkopippuri seoksella. Paista leikkeet kokopaneerauksella. Kannattaa tehdä ihan ns. "paneerauspiste", eli 1 lautanen jossa kanamunia ( riko rakenne), 1 lautanen vehnäjauhoja, 1 lautanen korppujauhoja. Kasta leikkeet yksitellen ensin kananmunaan, siitä vehnäjauhoon ja viimeiseksi korppujauhoon. Paista öljy-voiseoksessa miedolla lämmöllä kullanruskeiksi. Koristele valmiit leikkeet sitruunanviipaleella ja anjovissuikaleella.
***
Tarjoa rakuunaporkkanoiden:
( Keitä kypsäksi babyporkkanoita ja mausta ne rakuunalla )
Ranskalaisten perunoiden tai perunamuusin kanssa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti