lauantai 12. marraskuuta 2011

Käpykakku

Teimme lasten kanssa käpykakun isäinpäiväksi.
***
6 munan täytekakkupohja --> tulee 2 kakkua.
***
Täyte:
Omena-aprikoosisosetta
Vaniljakiisseli:
200g suolatonta voita
2,5dl kermamaitoa
1 keltuainen
1rkl maissijauhoja
2rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl rommiesanssia
- Valmista kiisseli ja jäähdytä, lisää rommiesanssi vasta jäähtyneeseen kiisseliin. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan tavalliseen tapaan. Leikkaa se sitten keskeltä kahtia, ja muotoile kävyn alkumuoto. Kostuta ja täytä kerrokset vuorotellen soseella ja kiisselillä.
***
Sokerikreemi marsipaanin alle:
125g voita
0,5tl vaniljasokeria
4dl tomusokeria
1rkl vettä
- Pehmennä voi notkeaksi, lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin, samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi, vatkaa vielä hetki.
Jos tuntuu liian paksulta ja on vaikea levittää kakun päälle, lämmitä hetki varovasti mikrossa.
***
Pinnalle ruskeata marsipaania. Leikkaa saksilla marsipaaniin "suomut" ja ripottele tomusokeria pinnalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti