lauantai 24. syyskuuta 2011

Lihakeitto


Yritän hyödyntää leivinuunia mahdollisimman paljon ruoanvalmistuksessa
 koska meillä sellainen on. Tämäkin keitto valmistettu siis leivinuunissa.
***
n.1kg keittolihaa
muutama kpl maustepippuria sekä valkopippuria
2 laakerinlehteä
n.2dl lanttukuutiota
n.2dl porkkanakuutiota
Laita lihat, mausteet ja kasvikset pataan jossa vettä. Pata uuniin, anna lihojen hautua kypsäksi käännellen muutaman kerran paiston aikana. Liha kypsyy n.1,5 tunnissa.
***
Kun liha on kypsää, ota paistoliemi talteen. Leikkaa liha kuutioiksi ja siirrä takaisin pataan jonne myös lisätään :
n.1dl sipulinlohkoja
1tl suolaa
perunanlohkoja
Kaada paistolientä sekä vettä lihojen ja kasvisten päälle niin, että ne peittyvät reilusti. Keitä keittoa niin kauan, että perunat ovat kypsiä.
Tarjoa maalaisleivän kanssa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti