maanantai 29. tammikuuta 2018

Helppo gluteeniton ja maidoton pizzapohja


Tässä helppo ja nopeasti valmistuva pizzapohja jonka valmistamiseen ei tarvita sähkövatkainta.
Ohje löytyi Kutsu vapauteen blogista. 
***

3 munaa
250 g turkkilaista jogurttia tai maidotonta soija- tai kaurajogurttia
( itse käytin Yosa grrek style jogurttia 1prk)
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
***
Vatkaa munat ja jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munajogurttiseoksen joukkoon. Älä pelästy taikinan rakennetta, joka on todella löysä, suorastaan valuva! 
Lusikoi taikina uunipellille ja tasoita lastalla tai lusikalla.
Paista pohjaa aluksi 200 asteessa 10-15 minuuttia. Ota pohja pois uunista ja lisää tomaattipyre ja haluamasi täytteet, mausteet ja juustoraaste. Paista uunissa vielä niin kauan että juusto saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti