lauantai 19. syyskuuta 2015

Helmiä sienille


Sly32 kierroksen parini laittoi minulle syyskuun paketissa Marttalehden josta oli vinkiksi avattu valmiiksi aukeama jossa resepti "helmiä sienille" sieni-sipuliseokseen. Kaikki  raaka-aineet, joita tähän tuli oli minulle entuudestaan tuntemattomia, joten sitä oli siitäkin syystä kiva kokeilla. Varsinkin kun parini oli laittanut pakettiin suurin piirtein kaikki tarve aineetkin! :) 

***
n.1l tuoreita tai pari kourallista kuivattuja mustatorvisieniä
3-4 kevätsipulia
1 valkosipulinkynsi
3-4rkl öljyä
3dl spelttihelmiä
n.6dl kanalientä
2dl parmesaanilastuja tai muuta voimakkaan makuista juustoa
suolaa oman makusi mukaan

- Leikkaa tuoreet sienet karkeaksi silpuksi. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä vesitilkassa. Valuta pehmenneet sienet ja pilko ne. 
- Kuumenna kanaliemi omassa kattilassa, Silppua sipulit, lisää öljyä kattilaan ja kuullota sipulit pienellä lämmöllä pehmeäksi. Jos käytät tuoreita sieniä, lisää ne tässä ja paista kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää spelttihelmet, sekoita hyvin.
- Lisää kuuma kanaliemi, sekoita. Lisää tässä vaiheessa kuivatut, liotetut sienet. Hauduta miedolla lämmöllä n.25min, kunnes spelttihelmet ovat kypsiä. Ripottele juusto ja  kevätsipulisilppu annoksen pinnalle  ( minulla ne puuttuvat kuvasta, makua tekevät ruokaan paljon!)

1 kommentti: