Tein pikkujouluihin tämän kakun, jonka täytteen maku luo jouluisen tunnelman. Alkuperäinen ohje on kinuskissalta. Siinä ohjeessa päällinen tuli mansikkasoseesta, minä tein päällisen tällä kertaa kuitenkin glögistä. :=)
***
Pohja:
175 g piparkakkuja
75 g margariinia
75 g margariinia
Vanilja-riisitäyte:
1 ½ dl puuroriisiä
8 dl vettä (riisin keittämiseen)
¼ tl suolaa (riisin keittämiseen)
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
500 g Valion Vanilla-vaniljakastiketta (huom: ei Flora Vanilla!)
¾ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl vettä
1 ½ dl puuroriisiä
8 dl vettä (riisin keittämiseen)
¼ tl suolaa (riisin keittämiseen)
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
500 g Valion Vanilla-vaniljakastiketta (huom: ei Flora Vanilla!)
¾ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl vettä
Päällinen: 3liivatetta, 2dl glögiä ja1dl vettä
-Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa piparkakut kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon piparimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
-Huuhtele puuroriisi. Keitä kypsäksi suolatussa vedessä (n. 15-20 minuuttia). Jäähdytä ja huuhtele riisiä kylmällä vedellä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon vaniljakastike, sokeri, vaniljasokeri ja puuroriisi.
-Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita täytteeseen. Sekoittele täytettä, kunnes se hieman paksuuntuu eikä täytteen riisi painu kulhon pohjaan. Kaada vasta sitten vuokaan. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.
-Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan. Kuumenna neste. Sulata joukkoon liivatelehdet. Anna soseen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada täytteen päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Koristele ja siirrä tarjoilulautaselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti