keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kaalikeitto


Vanha kunnon kaalikeitto maistuu aina :) Kaalia saa nyt kaupoista todella edullisesti jollei satu omalla maalla sitä kasvattamaan. Ja tämäkin ruoka on seuraavana päivänä lämmitettynä parhaimmillaan, joten kannattaa tehdä iso kattilallinen kerralla.
                                                              ***
                                                1 keskikokoinen kaalinpää
                                                       3 porkkanaa
                                                         5 perunaa
                                                          1 sipuli
                                                          2l vettä
                                                   2 lihaliemikuutiota
                                               5-10 maustepippuria
                                                         meiramia
                                                     1-3rkl siirappia
                                                    500g jauhelihaa
-Silppua kaali ja sipuli siivuiksi. Kuori ja paloittele perunat sekä porkkanat kuutioiksi. Laita kaali sekä porkkanat veteen kiehumaan ja lisää lihaliemikuutiot sekä pippurit, meirami ja siirappia maun mukaan Jätä muhimaan pienelle lämmölle.
Paahda sipuli paistinpannulla, lisää jauheliha, ruskista ja laita kattilaan muiden ainosten joukkoon Anna keiton kypsyä hiljaksiin muutamia tunteja. Mitä kauemmin maltat odottaa, sitä parempi lopputulos. Lisää n.puoli tuntia ennen tarjaomista perunat ja anna niiden kypsyä. 



 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti