maanantai 10. kesäkuuta 2013

Pitaleivät jauhelihatäytteellä - Nuoriso-sly paketista tullut resepti vol 1


Ainekset:

3dl vettä
2tl sokeria
0,5tl suolaa
2tl kuivahiivaa
7dl vehnäjauhoja
2rkl juoksevaa margariinia

Täyte:

1rkl juoksevaa margariinia
1 sipuli hienonnettuna
300g jauhelihaa
2dl maustettua tomaattimurskaa
0,5tl rouhittua mustapippuria
0,5tl chilijauhetta
0,5tl suolaa

Lisäksi:

rapeaa salaattia
tomaattiviipaleita
sipulirenkaita
maustekurkkua

Ohje:

1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, sokeri ja vehnäjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää juokseva margariini ja alusta tasaiseksi.
2. Nosta taikinasta kahdella lusikalla 12 kekoa leivinpaperin päälle pellille. Taputtele keot jauhotetuin käsin mataliksi leipäsiksi. Anna kohota lämpimässä liinalla peitettynä n. 30 minuuttia.
3. Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen.
4. Kuumenna peltiä uunossa n. 2 minuuttia, vedä kohonneet leipäset leivinpapereineen kuumalle pellille ja paista uunin keskitasossa 5-8 minuuttia.
5. Valmistä täyte. Kuumenna juokseva margariini pannussa, lisää hienonnettu sipuli, jauheliha ja ruskista kevyesti. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Kypsennä seosta 3-5 minuutti.
6. Halkaise jäähtyneet leipäset ja täytä leipä salaatinlehdellä, jauhelihaseoksella, sipulilla, tomaatilla ja maustekurkulla! :)

Ja voin sanoa että HYVÄÄ OLI ! (: 




6 kommenttia:

  1. Todella oli huippu hyviä nämä leivät! Mitä kaikkea kierros vielä tuokaan tullessaan kun ensimmäisen paketin tuotos oli jo näin herkullista! :D

    VastaaPoista
  2. Oih, miten herkullisen kuuloinen ohje!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, kun rinki on nopea, kuitenkaan hosumatta !
    Hyvin olet parisi ohjetta noudattanut !

    VastaaPoista
  4. Ihana resepti! Tällaisesta minä tykkään. Laitanpa suosikkeihin vastaisen varalle :)

    VastaaPoista