tiistai 2. huhtikuuta 2013
Rahka-raparperipiiras
Pääsiäismyyjäisiin tein tätä mehevää raparperipiirakkaa myytäväksi. Ohjeella tulee uunipellinen tai 2kpl syvähköä foliovuokaa. Parhaimmillaan piirakka on vasta seuraavana päivänä. :)
***
Pohja
4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2tl soodaa
250g voisulaa
1 kananmuna
1 lasi kermaviiliä tai piimää
Täyte
2 prk maitorahkaa
1 lasi sokeria
2 kananmunaa
2tl vanilliinisokeria
1 sitruunan mehu
200g raparperin paloja
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon voisula ja sekoita. Jaa taikina 2 osaan. Lisää toiseen osaan muna ja kermaviili / piimä ja sekoita tasaiseksi, jätä toinen osa odottamaan. Levitä taikina uunipellile tai vuoan pohjalle. Levitä raparperin palat tasaisesti pohjan päälle.
-Yhdistä täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparpereiden päälle ja murusta toinen osa taikinasta piirakan päälle. Paista 200 asteessa n.30-40min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti