maanantai 3. joulukuuta 2012

Siirappilimppu


Tämä muhkea limppu kannattaa heti suosista paistaa uunipellillä :) Ohjeella saa 2kpl mahtavaa limppua!
             
                                           ***
                                     50g voita
                                     1l piimää
                                     50g hiivaa
                          2dl leipäsiirappia ( Dan Sukker )
                                     2tl suolaa
                               n.1,2kg vehnäjauhoja
                                n.800g ruisjauhoja

-Sulata voi ja lämmitä piimä kädenlämpöiseski, murenna hiiva kulhoon. Lisää kulhoon ensin piimä, sekoita kunnes hiiva liuennut. Lisää siirappi ja suola ja voisula. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, vaivaa taikina hyvin. Kohota taikinaa liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo 2 pitkulaista limppua. Paista 200 asteessa n.40min. Suojaa limppu foliolla paistoajan puolivälissä ettei pinta pääse tummumaan liikaa. Jäähdytä ennen tarjoilua.
                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti