tiistai 5. kesäkuuta 2012
Täytetty kebableipä
Hellapoliisilta ilmestyneestä kirjasta Ruokavuosi Sesonkien herkkuja, löytyi monta hyvää reseptiä. Tätä kebableipää oli hetimiten tehtävä
-samalla sain esimakua kesän loppupuolella tulevaan Turkin matkaan! :)
***
4dl vettä
50g hiivaa
2tl suolaa
1dl öljyä
100 maustamatonta jogurttia tai
rahkaa
2 munaa
n.12dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Täyte
400g kebablihaa
1dl kebabkastiketta
200g juustoraastetta
1/2dl jalopenorenkaita
1dl säilykepaprikaa suikaleina
1 sipuli ohuina viipaleina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy, jogurtti, munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaulitse taikina ohuehkoksi suorakaiteen malliseksi levyksi ja nosta leivinpaperilla vuorattuun uunipellille.
Jaa puolikkaalle levylle täytteet tasaisesti kerrokseksi. Käännä tyhjä taikinalevy täytetyn päälle. Sulje reunat kääntämällä reunat täytetyn taikinalevyn alle. Paista 200 ateessa, kunnes leipä on saanut väriä ja näyttää kypsältä. Kurkkaa myös leivän alapuolta. Ohjeesta tulee 4-6 annosta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti