tiistai 5. kesäkuuta 2012

Täytetty kebableipä


Hellapoliisilta ilmestyneestä kirjasta Ruokavuosi Sesonkien herkkuja, löytyi monta hyvää reseptiä. Tätä kebableipää oli hetimiten tehtävä
 -samalla sain esimakua kesän loppupuolella tulevaan Turkin matkaan! :)
                                         ***
                             4dl vettä
                             50g hiivaa
                             2tl suolaa
                             1dl öljyä
                             100 maustamatonta jogurttia tai
                                     rahkaa
                            2 munaa
                            n.12dl vehnäjauhoja
                            2tl leivinjauhetta
                   
                                   Täyte
                           400g kebablihaa
                           1dl kebabkastiketta
                           200g juustoraastetta
                          1/2dl jalopenorenkaita
                          1dl säilykepaprikaa suikaleina
                          1 sipuli ohuina viipaleina
                          2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

- Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy, jogurtti, munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaulitse taikina ohuehkoksi suorakaiteen malliseksi levyksi ja nosta leivinpaperilla vuorattuun uunipellille.
Jaa puolikkaalle levylle täytteet tasaisesti kerrokseksi. Käännä tyhjä taikinalevy täytetyn päälle. Sulje reunat kääntämällä reunat täytetyn taikinalevyn alle. Paista 200 ateessa, kunnes leipä on saanut väriä ja näyttää kypsältä. Kurkkaa myös leivän alapuolta. Ohjeesta tulee 4-6 annosta.
                         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti