perjantai 23. maaliskuuta 2012

Pekoni-lihaperunasoselaatikko

Tämä resepti on peräisin Rachel Ray nimisestä kokkiohjelmasta joka tulee liv-kanavalta.
                                                 ***
                                              Lihatäyte:
Viipaloi 2pkt pekonia ja ruskista rapeaksi. Ruskista myös n.500g jauhelihaa sekä 1 sipuli. Lisää joukkoon 1rs pilkottuja herkkusieniä. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Jätä ruskistettua pekonia vähän koristelua varten.
                                             Perunamuusi:
Keitä perunoita n.10-15 riippuen niiden koosta. Survo kypsät perunat muusiksi, lisää joukkoon aurajuustoa muruina, 3rkl smetanaa, tuoretta ruohosipulia sekä 1 keltuainen. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita hyvin.
                                            Kastike:
n.50g voita, 3rkl vehnäjauhoja, kypsennä seosta hetki koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon 2tl worcester kastiketta sekä 3,5dl lihalientä. Keitä kastiketta hetki ja yhdistä lihatäytteeseen.

- Kaada voideltuun vuokaan ensin lihatäyte sen päälle muusi. Uuniin 200 asteeseen kunnes pinta saa vähän väriä. Koristele laatikko ruskistetuilla pekoniviipaleilla sekä ruohosipulisilpulla.  Tarjoa aiemmin postaamieni katkaraputomaattien kanssa. Nam! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti