Tänä jouluna olen paketoinut lahjaksi sukulaisille ja ystäville näitä limppuja, sekä aiemmin postaamaani arabialaista maustekakkua. Onneksi tällä ohjeella limppuja tulee 4kpl kerralla, niin saa muutaman aina pakettiinkin asti. Lämpimäiset kun meinaavat aina kadota oman väen käsiin sitä mukaa kun niitä saa uunista ulos :)
Ohjeen olen löytänyt täältä: http://www.kinuskikissa.fi/
***
Isun piimälimppu (4 kpl):
1 l piimää
50 g hiivaa
2 dl siirappia
vajaa 1 rkl suolaa
2 rkl pomeranssinkuorta
½ rkl kuminaa
½ rkl anista
½ rkl fenkolia
12 dl vehnäjauhoja
10 dl ruisjauhoja
50 g hiivaa
2 dl siirappia
vajaa 1 rkl suolaa
2 rkl pomeranssinkuorta
½ rkl kuminaa
½ rkl anista
½ rkl fenkolia
12 dl vehnäjauhoja
10 dl ruisjauhoja
Voiteluun:
½ dl siirappia
½ dl vettä
½ dl siirappia
½ dl vettä
-Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita jauhoja taikinaan noin 1 dl kerrallaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 60 minuuttia.
Leivo taikinasta 4 pyöreää limppua ja kohota liinan alla vähintään 30 minuuttia.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Voitele siirappivedellä muutaman kerran paiston aikana
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti