sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kaura-brownies


   Tämä kostean mehevä, supersuklainen kaura-brownie ohje löytyi kinuskissalta.
***
Brownie-taikina
175g voita
120g tummaa suklaata (taloussuklaa)
2 3/4dl sokeria
1/4tl suolaa
2tl vaniljasokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
Kaurakuorrute:
125g voita
1,5dl fariinisokeria
ripaus suolaa
3,5dl kaurahiutaleita
- Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaa paloina. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen loput aineet. Vuoraa reunallinen uunivuoka ( n.17x30cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan.
- Esipaista brownie-pohjaa n.15min. Valmista kuorrute.
- Sulta voi kattilassa. Sekoita voisulan joukkoon loput ainekset, levit seos pohjan päälle. 
- Jatka paistamista 8-10min. Anna jäähtyä. Siirrä kylmään ja leikkaa paloiksi. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa. 
Ei kannata käyttää pikahiutaleita vaan ihan normi kaurahiutaleita, ne säilyttävät paremmin rapeutensa uunissa. 

torstai 8. tammikuuta 2015

Marokkolainen kasvispata



 Vuosi mennä viuhahti taas hurjaa vauhtia ja on aika uuden vuoden ja uusien haasteiden. Olen todella vähän ehtinyt viime aikoina päivitellä blogia, jospa nyt ehtisi paremmin kun uuden työn aloittamisen haasteet alkavat vähän helpottamaan ja työ alkaa tuntua "omalta". Jaksaa taas vapaa-aikana keskittyä harrastamaan ruoanlaittoa ja leivontaakin enemmän! Joulun ajan ähky puhkun jälkeen teki mieli tehdä jotain vähän kevyempää loppiaiseksi, niinpä meillä oli tarjolla tätä maukasta kasvispataa. Jos pidät mausteisesta ruoasta kokeile ihmeessä tätä :) Ohje on 4 hlölle.
***
2rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1tl inkivääriä
1tl kurkumaa
2tl juustokuminaa eli jeeraa
1/2tl chilihiutaletta
1tlk säilöttyjä tomaatteja
1,5dl vettä tai kasvislientä
1tlk säilöttyjä kikherneitä
1 kesäkurpitsa
2-3 porkkanaa
paprika
suolaa ja maustepippuria
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa, porkkanat ja paprika aika reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. 
Kuullota sipulit öljyssä, lisää sekaan mausteet, kääntele pannulla muutama minuutti. 
Lisää tomaatit, vesi, valutetu kikherneet ja porkkanat. Kuumenna kiehuvaksi ja laske sitten lämpöä. Anna hautua kannen alla n.20min. Lisää loput kasvikset ja hauduta kypsäksi. Mausta oman maun mukaan. Tarjoa lisäkkeenä kuskusia.