keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Meksikolainen kanapata


 Oikein maukas ja nopea ruoka, joka sopii hyvin tarjottavaksi niin kiireiseen arki-iltaan, kuin juhlapöytäänkin.
                                  Ohjeen olen joskus ottanut talteen täältä netin "syövereistä" :)
                                                                                   ***
                                                               500g broilerin rintafilettä
                                                                       1/2tl suolaa
                                                                1/2 tl pippurisekoitusta
                                                    yhden limen kuorin raastettuna + mehu
                                                                 1-2 sipulia silputtuna
                                                                 1 punainen chilipalko
                                                             1rkl fariinisokeria tai hunajaa
                                                             1tlk ( 400g ) tomaattimurskaa
                                              1tlk ( 420/265g) kidneypapuja tai ruskeita papuja
                                                           1prk ( 150g ) Creme fraichea
                                                                     1/2dl korianteria
- Leikkaa fileet 2-3 osaan. Ruskista palat öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Raasta limerin kuori ja lisää broilerin pinnoille, lisää myös limetin mehu, sipulisilppu, hienonnettu chili ja fariinisokeri. Kuullota hetki. Lisää tomaattimurska. Anna kiehua kannen alla 15min, kunnes liha on kypsää. Lisää valutetut pavut ja creme fraiche. Kuumenna ja anna hautua vielä muutama minuutti. Lisää lopuksi korianteri. Tarjoa riisin kanssa.
                                                           

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Sly26 -maaliskuun paketti


Teemana tässä kuussa oli ulkomaalaiset herkut. Sain paketin jo loppuviikosta, mutta se oli matkalla jostain syystä auennut, ja postaankin sen nyt vasta, koska olen odottanut varmistusta pariltani, oliko siinä tallella kaikki mitä hän sinne oli laittanut.
Ilmeisesti oli, eli näin ollen mitään vahinkoa ei ollut päässyt matkalla tapahtumaan, hyvä niin! :)
Lisäksi sain pariltani ekortin, johon oli linkitetty ohjeet Turkkilaisten lihapiirakoiden sekä Baklavan valmistamiseen. Ihanaa, Turkki onkin ulkomaista minun lemppari :D
 Paketti sisälsi mantelijauhetta, hasselpähkinäjauhetta, amerikanpastilleja, mustapippuria, kanelia
 sekä hot saucea pll. 
Kiitos parilleni, ensi kuussa sitten jo selviääkin kuka minulle paketteja on tämän kierroksen ajan lähetellyt ;)

                                                                         



lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kermainen kanapiirakka


 Tämä muhkea ja ruokaisa piiras sopii mainiosti esim. illanistujaistarjottavaksi. :) 
***
Pohja
150g voita
3dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 muna jääkaappikylmänä
- Kuutioi voi pieniksi paloiksi ja sekoita kulhoon jauhojen ja suolan kanssa. Sekoita keskenään murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 30 min. Painele taikina irtopohjavuoan ( halk.25cm ) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 225° n.10min. Anna pohjan jäähtyä. Laske uunin lämpötila 200°.
Kerma-kanatäyte
1 pieni kesäkurpitsa
1keltasipuli
1punasipuli
1 punainen paprika
300g broilersuikaletta
2dl kermaviiliä
3 munaa
2 dl kermaa
1dl parmesanraastetta
aurinkokuivattuja tomaatteja ( maun mukaan ) 
kirsikkatomaatteja koristeluun
- Pese ja viipaloi kesäkurpitsa ja paprika. Silppua sipulit. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä pannulla muutama minuutti. Nosta sivuun lautaselle. Ruskista broilersuikaleet, lisää vihannekset joukkoon. Laita kermaviili kulhoon ja lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Lisää kerma ja parmesaaniraaste. Kääntele pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja broilerkasvisseos muna-kermaseoksen joukkoon. Lisää sekaan halutessasi mausteita oman makusi mukaan. Kaada täyte pohjan päälle ja asettele kirsikkatomaatit päälle. Kypsennä piirakkaa uunin alatasolla, kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta saanut kauniin värin ( n.40min ).

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Made in India -kahvijuoma


SLY26-rinkiläiset saivat Nestleltä kirjan, Kahvidrinkkejä kaikista maailman kolkista. Kirjasesta on tarkoitus  valita 1 tai 2 reseptiä jotka toteuttaa ja kertoo mietteensä niistä. Siinä mielessä kiva juttu, kun ohjeiden toteutus ei vaadi espressokonetta joten niitä on helppo kokeilla. Minä valitsin kirjasta tämän Made in India juoman reseptin, joka oli ehkä vähän liian eksoottinen makuelämys minulle, joka pidän ihan tavallisesta suomalaisesta kahvista. Mutta ihan kiva oli kokeilla vähän tällaista makukahviakin :)

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kanawok


Nopea, helppotekoinen ja täyttävä ruoka Naistenpäivään! :) Tarvitset vain kanasuikaleita,
wokkikasviksia pussillisen, keitettyä riisiä, maustepussin sisältävän kana pikanuudeleita paketin.
Paista kanasuikaleet, siirrä syrjään. Paista pannulla kasviksia, lisää joukkoon keitetty riisi, kanasuikaleet. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää ne pannulle. Lisää lopuksi nuudelipussin chilimauste. Maustetta kannattaa laittaa vähitellen ja maistella, ettei pääse tulisuus yllättämään. Lisää tilkka vettä tarvittaessa.

                                                                          ***
                                                      Oikein hyvää Naistenpäivää!