keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Raparperimehu


Hyvä keino hyödyntää raparperisatoa on tehdä siitä raikasta mehua. Tällä ohjeella sitä on yksinkertaista valmistaa. Säilytä mehua kylmässä ja laimenna sitä noin suhteessa 1+4, 
eli 1 osa mehua ja 4 osaa vettä.
***
( 2 pullollista )
1kg raparperia
1,5l vettä
5dl sokeria
2tl sokeria
2tl sitruunahappoa
2 sitruunan mehut
-Huuhdo raparperin varret ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Keitä paloja vedessä n.15min ajan sekoittamatta, ettei mehusta tule sakkaista! 
- Siivilöi mehu ja heitä raparperipalat pois
- Kiehauta mehu uudestaan ja lisää siihen sokeri, sitruunahappo ja sitruunanmehu. Jäähdytä.
- Kaada mehu pulloihin suuta myöden ja sulje hyvin. 

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Feta-kolmiot - Nuoriso sly paketista tullut resepti vol. 2


Taikina ainekset:

1kg lehtitaikinalevyjä
1 kananmuna

Täyte:

200g fetajuustoa
2 kananmunaa
2rkl ruohosipuli Creme Bonjour Cusinea
100g juustoraastetta
mustapippuria
(kinkkua)

Ohje:

1. Halkaise taikinalevyt neliöiksi
2. Sekoita täytteen ainekset keskenään kulhossam sekoita ihan hienoksi mössöksi.
3. Täytä neliöt täytteellä ja painele kiinni kolmiotaskuksi.
4. Voitele kananmunalla ja paista 15 minuuttia 225 asteisessa uunissa.

Ja hyviä olivat nämäkin! :p

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Pitaleivät jauhelihatäytteellä - Nuoriso-sly paketista tullut resepti vol 1


Ainekset:

3dl vettä
2tl sokeria
0,5tl suolaa
2tl kuivahiivaa
7dl vehnäjauhoja
2rkl juoksevaa margariinia

Täyte:

1rkl juoksevaa margariinia
1 sipuli hienonnettuna
300g jauhelihaa
2dl maustettua tomaattimurskaa
0,5tl rouhittua mustapippuria
0,5tl chilijauhetta
0,5tl suolaa

Lisäksi:

rapeaa salaattia
tomaattiviipaleita
sipulirenkaita
maustekurkkua

Ohje:

1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, sokeri ja vehnäjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää juokseva margariini ja alusta tasaiseksi.
2. Nosta taikinasta kahdella lusikalla 12 kekoa leivinpaperin päälle pellille. Taputtele keot jauhotetuin käsin mataliksi leipäsiksi. Anna kohota lämpimässä liinalla peitettynä n. 30 minuuttia.
3. Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen.
4. Kuumenna peltiä uunossa n. 2 minuuttia, vedä kohonneet leipäset leivinpapereineen kuumalle pellille ja paista uunin keskitasossa 5-8 minuuttia.
5. Valmistä täyte. Kuumenna juokseva margariini pannussa, lisää hienonnettu sipuli, jauheliha ja ruskista kevyesti. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Kypsennä seosta 3-5 minuutti.
6. Halkaise jäähtyneet leipäset ja täytä leipä salaatinlehdellä, jauhelihaseoksella, sipulilla, tomaatilla ja maustekurkulla! :)

Ja voin sanoa että HYVÄÄ OLI ! (: 




Kesäkuun paketti - nuoriso sly


Paketti sisälsi :

- 2pss kuiva hiivaa
- kortti
- lakritsi patukka
- kaksi reseptiä (feta-kolmiot & pitaleivät jauhelihatäytteellä)
- mustapippuri rouhe pussi
. -choco marie keksejä 

Jee ! Sain elämäni ihka ensimmäisen sly-paketin! 
Aivan mahtava paketti! Reseptit oli tosi hyvän/ mielenkiintoisen kuuloisia ja taidan heti kokeilla jompaa kumpaa;) Ja keksit.... Ei taida olla pakettia enään illalla keittiössä! :p Kiitokset sly- parille todella onnistuneesta paketista ensi kuuta odotellessa! (: 



Raparperimousse


Kiisseliä tulee tehtyä melkein aina liian iso määrä kerralla tarjottavaksi. Tässä raparperikiisselin loppu tuunattu mousseksi, lisäämällä valmiiseen kiisseliin kermavaahtoa. Kävi mielessä kun tätä maistelin, että olisi oikein raikasta myös täytekakun täytteenä. Täytyypä joskus kokeilla! :)

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Merellinen lasagne


                                              Tämä on niiiin hyvää "lassea", että.... :)
                                                                  ***
                                                        n.600g lasagnelevyjä
                                                        450g katkarapuja
                                                        450g tonnikalaa
                                                          Valkokastike:
                                                  2-3kpl valkosipulin kynttä
                                                           150g voita
                                                       2dl vehnäjauhoja
                                                    1,5rkl tomaattipyrettä
                                                     1tl viherpippurimursketta
                                                             1tl suolaa
                                                    1,5rkl kalaliemijauhetta tai
                                                       1/2 kalaliemikuutioita
                                                          n.2dl maitoa
                                                         2,5dl kermaa
                                                     1,5rkl kuivattua tilliä
                                                     400g juustoraastetta
- Kuullota hienonnetut valkosipulin kynnet voissa. Lisää joukkoon jauhot, mausteet ja nesteet. Keitä kastiketta kasaan n.10min ajan. Lisää lopuksi kuivattu tilli.
- Kasaa lasagne voideltuun uunivuokaan kerroksittain aloittaen kastikkeesta, sitten lasagnelevyt, katkaravut ja tonnikala jne. Jätä pinnalle viimeiseksi kerrokseksi kastike jonka päälle juustoraaste. Paista 175 asteessa n.tunnin ajan ja anna vetäytyä hyvin ennen tarjoilua.