torstai 31. tammikuuta 2013
Mandriinipossu
Possunlihasta saa monipuolista ruokaa nopeasti ja helposti. Pakastimesta löytyi ulkofileen palanen jonka suikaloin tähän. Ei paljon muuta tarvitse lisukkeeksi kuin valkoisen riisin :)
***
0.5kg possun paistia suikaleena
1 sipuli hienonnettuna
2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- Ruskista pannulla lihat ja sipulit, lisää joukkoon mausteeksi
1tl currya
0.5 mustapippuria
1tl chili hb:ta / chilijauhetta
2rkl soijakstiketta
1tl suolaa
2-2,5dl ruokakermaa ( valkosipulikermakin sopii tähän hyvin )
-Hauduta kunnes liha on kypsää. Suurusta tarvittaessa maizenalla. Lisää lopuksi pieni purkillinen säilykemandariinia joukkoon.
tiistai 29. tammikuuta 2013
Hiivaleipä
Sly21 ringin tammikuun teemana on tuoretta pullaa -lämmintä leipää. Koska kierros alkaa lähestyä loppuaan piti vielä leipoa tuoretta leipää teeman kunniaksi! Tämän huippuhyvän leivän ohjeen olen ottanut jotusulta talteen :)
***
l vettä
75g hiivaa
1rkl suolaa
2rkl siirappi
n.26 dl hiivaleipäjauhoja / vehnäjauhoja
( laitoin n.1.2dl kumpiakin)
50g pehmeää voita
vehnäleseitä
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, liuota nesteeseen hiiva lisää suola, siirappi ja jauhot, alusta hyvin. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi. Leivo 4 isoa hiivaleipää.
Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä. Paista hiivaleipiä 200 asteessa uunin alatasolla puolisen tuntia ruskeiksi. Mikäli haluat leiville pehmeän pinnan, peitä ne liinalla uunista oton jälkeen
sunnuntai 27. tammikuuta 2013
Patonki
Tammikuun paketin mukana sain sly pariltani näiden patonkien ohjeen. Kokeilin yhteen täytteeksi valkosipulituorejuustoa ja puristin 2 valkosipulin kynttä vielä juuston päälle. :)
***
2dl vettä
25g hiivaa
1tl suolaa
n.5dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
2rkl öljyä
- Murenna kädenlämpöiseen veteen hiiva, lisää suola ja öljy. Alusta mukaan jauhot ja anna taikinan kohota.
Leivo taikinasta kolme pitkää patonkia ja pane ne pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota. Leikkaa veitsellä vinot viillot patonkien pintaan. Paista 225 asteessa n.15min.
Yo-kakku
Meille on tulossa yo-juhlat keväällä. Pullahiiren makeat kakut kirjasta sain idean tähän kakkuun ja tein nyt ns.koevedoksen.
6 munan sokerikakkupohja jonka kostutin maidolla. Täytteenä valkosuklaamoussea sekä mansikkamoussea. Päällä 750g valkoista sokerimassaa ( riitti juuri ja juuri tähän kakkuun ) sekä mustaa marsipaania. Kuorrutin kakun ennen sokerimassan laittoa sokerikreemillä.
***
Ruusukoristeisiin käytin sly21 kierroksen marraskuun paketista saamani marsipaanin. Tarkoitukseni on ollut opetella tekemään kakunkoristeita. Nyt sain yhden asian samalla pois haaste-to-do-listaltani ;)
Ohje tämän helpon ruusun valmistamiseen ilman muottia löytyy myös samasta Pullahiiren kirjasta.
keskiviikko 23. tammikuuta 2013
Tunnustus
MinttuMaaria antoi minulle tämän tunnustuksen, oikein iso Kiitos sinulle siitä! Mukavaa kun blogini on huomattu ja se on saanut lukijoita! :)
***
Tunnustus tulee jakaa eteenpäin viidelle blogille, joilla on alle 200 lukijaa.
Minä annan tunnustuksen seuraaville blogeille:
taloon järven rannalla jotusulle
kirsi-riksille
Ellille
bakingmydreamcakes
kotiaidinkeittokirja
maanantai 21. tammikuuta 2013
Kolavinokkaat
Leila Lindholmin kirjasta, pala kakkua -ja paljon muuta, löytyy tämä superhyvä pikkuleipien ohje. Tämä taikina olisi pitänyt tehdä heti tuplana! Ohjeella tulee n.25kpl eivätkä kunnolla ehtineet edes jäähtyä kun oli jo lautanen tyhjä! :)
***
100g pehmeää voita
1dl sokeria
2rkl vaaleaa siirappia
2 1/4 dl vehnäjauhoja
0,5tl soodaa
1tl vaniljasokeria
1tl inkivääriä
- Vaahdota voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti seos vaahtoon.
- Jaa taikina kahtia ja muovaa palat tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperin päälle pellille ja paina niitä käsin hiukan litteämmiksi. Paina tankoihin vinottain haarukan piikkien jäljet.
- Kypsennä tangot 175 asteessa n.12-15min. Jäähdytä kolavinokkaat pellilla ja leikkaa ne vinoneliöiksi.
torstai 17. tammikuuta 2013
Kuorrutettu lihamureke
Perinteisen lihamurekkeen makuun saa mukavasti vaihtelua esim. tällä reseptillä. :)
***
1ps sipulikeittoaineksia
1/2dl korppujauhoja
2dl kermaviiliä
1 muna
1tl paprikaa
mustapippuria myllystä
yrttisuolaa
500g jauhelihaa
kuorrutus:
4-5 tomaattia
1dl tuoretta basilikaa
juustoraastetta
- Kaada kulhoon sipulikeittoaines, korppujauhot ja kermaviili. Anna turvota n.5min.
Sekoita joukkoon muna, mausteet ja jauheliha.
Vaivaa taikina tasaiseksi. Voitele uunivuoka ja viipaloi tomaatit. Levitä murekeseos vuokaan.
Asettele pinnalle tomaattiviipaleet ja levitä päälle basilikasilppu.
Kypsennä 200 asteessa n.15min. Levitä pinnalle juustoraaste ja jatka kypsentämistä vielä 20min.
keskiviikko 16. tammikuuta 2013
SMY4
Löysin jokin aika sitten tämän salaisen marttaystävä ringin ja olen odotellut koska alkaa uusi kierros.
Nyt ilmottautuminen on alkanut ja kestää 31.1-13 saakka. Käyhän sinäkin tutustumassa ja ilmottautumassa mukaan! :)
maanantai 14. tammikuuta 2013
Vaniljaviinerit
Sain sly-pariltani Niinalta, näiden viinereiden ohjeen. En ole koskaan viinereitä itse tehnyt ja sen verran herkullisia olivat, että näitä meillä kyllä tullaan tekemään toistekin! :)
***
25g hiivaa
2dl kylmää maitoa
200g pehmeää margariinia tai voita
1rkl sokeria
1/2tl suolaa
5-6dl vehnäjauhoja
Täyte
75g huoneenlämpöistä voita
2rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
voiteluun kananmuna
pinnalle, sokerivesikuorrutusta tai tomusokeria
- Murenna hiiva kulhoon ja lisää kylmä maito, sekoita. Lisää rasva nokareina, sokeri, suola ja jauhot. Sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Kauli taikina ( älä siis kohota! ) heti n.40x40cm levyksi ja leikkaa n.8x8cm neliöiksi.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään ja jaa jokaiseen neliöön nokare. Taivuta kulmat täytteen päälle ja nosta paperivuokiin pellille. Kohota peiteltynä n.2h huoneenlämmössä. Voitele munalla ja paista 200 asteessa kauniin värisiksi, n.8-10 min. Koristele jäähtyneenä.
Nämä ovat parhaimmillaan samana päivänä, mutta voi ne myös pakastaa ilman koristelua.
perjantai 11. tammikuuta 2013
Kirjalahjoja
Niin minä sitten sain kuin sainkin lisäyksiä leivonta-aiheisiin kirjoihin. :D Aivan mahtavia teoksia nämäkin kaikki! Leila Lindholmin pala kakkua- ja paljon muuta, sekä Leilan parhaat ruokaohjeet sisältävät monia Leila leipoo tv-ohjelmasta tuttuja reseptejä. Pullahiiren makeat kakut kirjasta sain jo idean kevään yo-juhlien täytekakkuun :)
keskiviikko 9. tammikuuta 2013
Tammikuun paketti
Sain tänään tammikuun sly21 paketin. Ajattelin sitä noutaessani, että kiviäkö parini on päättänyt minulle viimeisen paketin mukana lähettää
-sen verran oli painava! ;D Mutta kiviä se ei suinkaan sisältänyt vaan kaikkea hyvää ja tarpeelista! :)
-vehnäjauhoja
-täysjyväohrajauhoja
- väriraesokeria
-kuivahiivaa
-kanelia
-2 pötköä kardemummaa
- Juhla Mokka paketin
- Reseptit lihapiirakoihin, vaniljaviinereihin, perunarieskaan sekä patonkiin.
- Kortti, jossa oli paljastus lähettäjästä. Tällä kierroksella sain nämä mahtavat, oikein leipurin unelmapaketit Niinalta! Aika hauska sattuma, että juuri hänet minä sain parikseni joululahjavaihto ringissä ja lähetin hänelle joululahjan, tietämättä tietenkään sitä että hän on minun sly-parini! ;)
Kiitos Niina vielä oikein paljon kaikista lähettämistäsi paketeista ja oikein aurinkoista kevättä myös sinulle. Toivottavasti vielä törmäillään täällä blogimaailmassa! ;) Suosittelit kokeilemaan ainakin vaniljaviinereitä, otan neuvosta vaarin ja teen niitä viikonloppuna. Antamasi kaikki muutkin reseptit ovat vaikuttaneet hyviltä ja toteuttelenkin niitä tässä pikkuhiljaa kevään aikana! Vielä kerran KIITOS! :)
***
Minä lähettelin Sly21 kierroksen paketit Heidille, hyvää ja aurinkoista kevättä myös sinne!! :)
Geishajäädyke
Loppiaisena jälkiruoka, jonka ohjeen bongasin joskus kotileipurilta. Jätin punssin / baileysin pois ihan vaan koska kumpaakaan ei sattunut olemaan kaapissa, ja maku jäi mielestäni vähän "pliisuksu". Joten jos tätä teet kannattaa jompaa kumpaa laittaa, se tuo kyllä mukavan lisämaun :)
***
4 keltuaista
4rkl tomusokeria
4dl kuohukermaa
4 valkuaista
150g Geisha suklaata
2rkl punssia / baileysta
Koristeluun geisha suklaarouhetta ja mansikoita- Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista kuohkeaksi vahdoksi. Raasta tai hienonna kylmässä pidetty suklaa. Sekoita raaste ja punssi keltuaisvaahtoon.
Vaahdota kerma ja sekoita suklaaseokseen. Vaahdota valkuaiset ja loput tomusokerista ja nostele viimeiseksi seokseen.
- Kaada seos jäädykevuokaan. (Itse laitoin ihan pitkulaiseen foliovuokaan jonka vuorasin kelmulla ) Laita vuoka pakastimeen mieluiten yön ylitse.
- Kumoa kakku hyvissä ajoin tarjoiluvadille ja laita takaisin pakastimeen. Ota se huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoilua, koristele suklaalastuilla ja mansikoilla.
tiistai 8. tammikuuta 2013
Tammikuun inventaario
Päätin tehdä inventaarion tässä kuussa mausteille. Kylläpä niitä pusseja ja purkukoita tosiaan olikin moneen eri lähtöön... :D
torstai 3. tammikuuta 2013
Sahramipullat mantelimassalla
Näiden korvapuusteja muistuttavien pullien ohjeen löysin vuoden 2012 viimeisestä Leivotaan lehden numerosta. Sain joululahjavaihto pariltani isoja paperivuokia ja heti ne nähdessäni ajattelin, että no näihin ne pullat sopivat kuin nakutettu! :) Taikinasta voi toki jättää sahramin kokonaan vaan pois jos sitä ei satu olemaan. Nämä ovat makeampi, ja ehkä vähän mehevämpi versio perinteisistä korvapuusteista.
***
200g voita
5dl maitoa
1tl suolaa
1pkt hiivaa
1dl sokeria
2tl sahramia
n.12dl vehnäjauhoja
Täyte
mantelimassaa
kanelia
sokeria
voita
- Sulata voi ja lisää maito. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada hiukan lämmintä voimaitoa päälle. Anna hiivan liueta. Lisää sitten loputkin nesteestä ja kaikki kuivat ainekset. Sahrami ensin.
Alusta taikinaa kunnes se on tasaista, mutta melko löysää. Anna taikinan kohota 30.min.
Jaa taikina neljään osaan. Kauli jokainen pala tasaiseksi levyksi. Levitä taikinalevyn päälle voita, mantelimassaa ohuina viipaleina, sokeria ja kanelia. Älä kitsastele: mitä enemmän, sen parempaa!
Rullaa taikinalevy kääretortun tapaan ja leikkaa pullankokoisiksi paloiksi. Nosta pullat paperivuokiin. Anna kohota 30min. Voitele munalla ja ripottele päälle reasokeria. Paista 250 asteessa n.7min.
tiistai 1. tammikuuta 2013
Joululahjavaihto 2012
Olin mukana joululahjavaihto ringissä, jossa lähetetään parille pieni paketti, joka tietysti avataan vasta aattona! Itse sain paketin keltaisen talon Minnalta ja minä puolestani lähetin paketin Niinalle.
***
Pakettini sisälsi erilaisia mausteita joilla saan kyllä mahtavia makuelämyksiä ruokiin! Aivan ihania, isoja paperivuokia -joita ajattelin käyttää vuokapulliin kunhan tässä ehdin :) Paketissa oli kyllä vielä suklaarasiakin joka valitettavasti ei ehtinyt kuvattavaksi asti, sekä joulukortti! ;)
Minna,Kiitos lahjastasi, se todella ilahdutti ja anteeksi kun postaus paketistasi kesti minulta näin kauan!
Royal -kääretorttu
Sly-21 kierroksella osallistuin kisaan jossa piti toteuttaa tämä Royal-kääretorttu annetun reseptin mukaisesti. Koristelussa sai käyttää omaa mielikuvitusta. Kisa-aika päättyy tänään, joten pian selviää minkälaiset kääretortut raati palkitsee :)
***
Pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
,05dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta
-Vatkaa ensin kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä ohut kerros taikinaa leivinpaperille ja paista uunissa 180 asteessa n. 10 minuuttia. Kääri lämmin pohja pyyhkeen avulla rullalle ja anna jäähtyä.
Royal-maitosuklaatuorejuustotäyte:
80g voita
3,5dl tomusokeria
3kpl Roya-maitosuklaapatukkaa
3rkl kaakaojauhetta
120g maustamatonta tuorejuustoa
-Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon sulatettu maitosuklaa, kaakaojauhe sekä tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi ja pidä huoneenlämmössä.
Suklaakuorrutus:
8 Royal-tummasuklaapatukkaa
2dl kermaa
-Kiehauta kerma ja kaada paloitellun Royal-suklaan päälle.
Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi.
Tortun pinnalle tein ensin haarukalla kuviota ristiin rastiin lyhyin vedoin epämääräisesti. Koristelin käyttäen Royal-suklaapaloja sekä lastuja. Vadelmia ja tomusokeria.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)