maanantai 30. heinäkuuta 2012

Texmex piirakka


                                                 
Tänä vuonna on julkaistu monta hyvää leivonta-aiheista kirjaa. Myös Kinuskikissa leipoo kirjassa on hyviä reseptejä ja paljon vinkkejä! Olen ottanut piirakan reseptin suoraan tästä kirjasta. 
                                           ***
                                        Pohja
                              3dl vehnäjauhoja
                              1,5dl ruisjauhoja
                                  1/2tl suolaa
                           150g voita / margariinia
                               1/2dl kylmää vettä

                                  Täyte
                        n.400g broileri suikaletta
                              1 punainen paprika
                                  1 sipuli 
                         2rkl tacomausteseosta
                           1tl paprikajauhetta
                                 1/2tl suolaa
                        200g valkosipulituorejuustoa
                          200g ranskankermaa
                                  2 munaa
                               100g maissia
                             2dl juustoraastetta

- Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan ( halk.24cm ) pohjalle ja reunoille. 
Suikaloi paprika, hienonna sipuli. Kypsennä broilerisuikaleita kunnes ovat saaneet hieman väriä pintaan. Lisää paprikasuikaleet ja lopuksi hetkeksi pehmenemään myös sipulisilppu. Mausta seos tacomausteseoksella ja paprikajauheella sekä suolalla. 
Sekoita valkosipulituorejuuston joukkoon ranskankerma ja munat. Lisää joukkoon kana-kasvisseos ja maissi. 
Kaada täyte vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa n.35min. Koristele piirakka nachoilla ja tacokastikkeella. 


keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Mansikkahillo


Mansikka-aika alkaa tältä kesältä olla lopuillaan, mutta vielä sain sentään hillomansikat ostettua :)
                                                ***
                                          2l mansikoita
                                          1kg hillosokeria
                                            1dl vettä

- Kuumenna vesi kattilassa, lisää joukkoon paloitellut marjat sekä sokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna seos hiljalleen kiehuvaksi. Keitä n.10-15min välillä sekoittaen. Ota kattila liedeltä, jäähdyttele seosta puolisen tuntia muutaman kerran välilllä sekoittaen sekä kuori vaahtoa pois jos sitä tulee pintaan. Kaada kuumennettuihin purkkeihin, sulje purkki tiiviisti ja säilytä viileässä.

perjantai 20. heinäkuuta 2012

New York juustokakku, mustikoilla



Niin amerikkaa, niin amerikkaa ja älyttömän hyvää!! :D Ohjeen otin  Leila leipoo nettisivustosta.  Mustikoita tulin laittaneeksi ehkä vähän liikaa päälle -levisivät rumasti. Makua se ei kylläkään haitannut :) Tätä kakkua kyllä suosittelen lämpimästi kokeilemaan! :)
                                            ***
                                           Pohja
                              300g digestive tai suklaakeksejä
                                         150g voisulaa
-Murenna keksit ja yhdistä voisulaan. Leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen leivinpaperi ja  painele taikina siihen tasaisesti. Esipaista pohjaa 175 asteessa n.10min,jäähdytä.

                                       Täytemassa
                                       1 kuppi sokeria
                                   1 kuppi maissijauhoja
                                        2tl vanilliinisokeria
                             600g ( 3prk )  Philadelphia juustoa
                                          3 kananmunaa
                                            2,5dl rahkaa
                                      1 kuppi kermaa ( n.2dl )
                                     200g valkosuklaata
                                    1/2 -1dl jäisiä mustikoita

- Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita juusto sekä rahka vatkaimella hyvin sekaisin. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen, lisää sekaan kuivat aineet. Kaada kerma massaan ohuena nauhana  koko ajan sekoittaen. Lisää viimeiseksi sulanut valkosuklaa ja sekoita massaa varovasti isolla lusikalla / kauhalla nostellen ja käännellen. Kaada massa jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele mustikoita pinnalle. Paista kakkua 200 asteessa 30min, sammuta uuni ja jätä kakku uuniin vielä n.30min ajaksi. Anna kakun jähmettyä kylmässä ainakin 6-8 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
                                     

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Jauhelihapiirakka


Melkein jokaisesta K-ruoka pirkasta tulee toteutettua joku resepti. Nyt kun nuoriso on ollut kotona koko kesän ajan niin iltapaloja on saanut tehdä jos jonkinmoisia. Tämä piirakka maistui koko poppoolle! :D
                                            ***
                            1pkt piirakkataikinaa ( pakaste)
                                     400g jauhelihaa
                                         1 paprika
                                         1 sipuli
                                         2tl timjamina
                                          3/4tl suolaa
                                      1/2tl mustapippuria
                                      1tlk ( 340g ) maissia
                         1/2pss ( 150g ) sinihomejuustomurua
                                        2 kananmunaa
                                     1prk kermaviiliä
                        1,5dl emmental-mozzarella juustoraastetta

- Painele sulanut taikina piirakkavuoan ( halk.30cm ) pohjalle ja reunoille. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Leikkaa paprikasta muutama rengas koristelua varten, kuutioi loppu paprika. Hienonna sipuli. Lisää jauhelihan joukkoon paprikakuutiot ja sipuli kuullottumaan. Mausta seos timjamilla, suolalla ja pippurilla. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon valutettu maissi ja sinihomejuusto. Lisää myös munat ja kermaviili seokseen.
Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n.8min. Kaada täyte vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja paprikarenkaat. Jatka paistamista n.25-30min. Tarjoa piirakka haaleana salaatin kanssa.


maanantai 16. heinäkuuta 2012

Valkosuklaa-mansikkajäädyke


                  Hellapoliisilta löytyi jälleen ohje jota piti testata! :)
                                                ***
                                      200g valkosuklaata
                                       5dl vispikermaa
                                            2 munaa
                                       1/2 l mansikoita
                                       1dl tomusokeria
                                       1rkl sitruunanmehua

-Sulata paloiteltu valkkosuklaa välillä sekoittaen mikroaaltouunissa. Vaahdota vispikerma. Lisää munat sulan suklaan joukkoon yksitellen vispilällä sekoittaen. Sekoita joukkoon puolet kermavaahdosta. 
Soseuta mansikat. lisää soseeseen tomusokeri, sitruunanmehu ja loppu kermavaahto. 

Levitä jäädykevuokaan ensin suklaaseos, ja sen päälle mansikka-kermaseos. Nostele varovasti kerroksia sekaisin. Jäähdytä pakastimessa mielellään seuraavaan päivään.
           

torstai 12. heinäkuuta 2012

Suklaasydämet


                 Suklaasydän pipareita tyttären rippijuhliin
                                                                 
                                               ***
                                  200g voita tai margariinia
                                           2dl sokeria
                                  1 sitruunan raastettu kuori
                                             1 muna
                                 4dl puolikarkeita vehnäjauhoja
                                         1,5dl perunajauhoja
                                           1tl leivinjauhetta
                                           0,5dl kermaa
                                        200g talousuklaata

-Vatkaa keskenään rasva, sokeri ja raastettu sitruunan kuori. Lisää muna. Sekoita jauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos sekä kerma taikinaan. Kauli taikinasta jauhoitetulla alustalla ohut levy. Ota siitä sydänmuotilla kakkuja. Voitele kakut munalla ja paista 200 asteessa n.10min.
Anna kakkujen jäähtyä. Sulata vesihauteessa talousuklaa ja dippaa kakkua suklaassa, anna suklaan jähmettyä hyvin ennen tarjolle laittoa. Annoksesta saa n.70kpl.
   

Voilaite


Rippijuhlien ruokapöytään tein tämän näköisen voilaitteen. Aika taiteilua oli saada ruusu pysymään kasassa kun tekohetkellä ilma oli tosi lämmin, piti vielä kylmiöön aina välillä "jäähylle"  :)