keskiviikko 20. kesäkuuta 2012
Tonnikalapiirakka
Kinuskikissalta löytyi tämä hyvä tonnikalapiirakan ohje! Tein niitä myyjäisiin ja menivät kuin kuumille kiville :) Ohjeesta tulee 2 pientä foliovuokaa.
***
Pohja
2dl vehnäjauhoja
1,5dl graham-jauhoja
1dl mozzarella juustoraastetta
150g margariinia
0,5dl vettä
Täyte
1 sipuli
2prk tonnikalapaloja öljyssä
1,5dl aurnkokuivattua tomaattisuikaletta
1,5rkl italiano-mausteseosta
( en löytänyt,
laitoin välimeren yrttiseosta )
2,5dl ruokakermaa
2 kananmunaa
2dl mozzarella juustoraastetta
100g kirsikkatomaatteja
- Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Hienonna sipuli ja esikypsennä sitä hetken aikaa pannulla öljytilkassa. Valuta tonnikalasta öljy. Sekoita täytteen ainekset keskenään kirsikkatomaatteja lukuun ottamatta. Kaada täyte pohjan päälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja painele ne täytteen pinnalle. Paista 200 asteessa n.35-40 min.
- Ripottele piirakan päälle ennen tarjoilua paahdettua sipulirouhetta. Koristele basilikanlehdillä.
sunnuntai 10. kesäkuuta 2012
Helppo raparperipiirakka
Raparperit ovat nyt parhaimmillaan. Ohje on suoraan toukokuun K-ruoka pirkasta.
***
Pohja
2dl vehnäjauhoja
1dl kauraleseitä
1/2dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1/2tl kanelia
1dl juoksevaa margriinia
1 kananmuna
Täyte
5-6dl raparperipaloja
1tlk kermaviiliä
1 kananmuna
1dl sokeria
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää rasvaja muna sekoittaen. Levitä taikina piirakkavuoan halk.24cm, pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperipalat.
Sekoita kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 25min.
keskiviikko 6. kesäkuuta 2012
tiistai 5. kesäkuuta 2012
Täytetty kebableipä
Hellapoliisilta ilmestyneestä kirjasta Ruokavuosi Sesonkien herkkuja, löytyi monta hyvää reseptiä. Tätä kebableipää oli hetimiten tehtävä
-samalla sain esimakua kesän loppupuolella tulevaan Turkin matkaan! :)
***
4dl vettä
50g hiivaa
2tl suolaa
1dl öljyä
100 maustamatonta jogurttia tai
rahkaa
2 munaa
n.12dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Täyte
400g kebablihaa
1dl kebabkastiketta
200g juustoraastetta
1/2dl jalopenorenkaita
1dl säilykepaprikaa suikaleina
1 sipuli ohuina viipaleina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy, jogurtti, munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaulitse taikina ohuehkoksi suorakaiteen malliseksi levyksi ja nosta leivinpaperilla vuorattuun uunipellille.
Jaa puolikkaalle levylle täytteet tasaisesti kerrokseksi. Käännä tyhjä taikinalevy täytetyn päälle. Sulje reunat kääntämällä reunat täytetyn taikinalevyn alle. Paista 200 ateessa, kunnes leipä on saanut väriä ja näyttää kypsältä. Kurkkaa myös leivän alapuolta. Ohjeesta tulee 4-6 annosta.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)