keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Tonnikalapiirakka


Kinuskikissalta löytyi tämä hyvä tonnikalapiirakan ohje! Tein niitä myyjäisiin ja menivät kuin kuumille kiville :) Ohjeesta tulee 2 pientä foliovuokaa.
                                            ***
                                        Pohja
                                   2dl vehnäjauhoja
                                 1,5dl graham-jauhoja
                              1dl mozzarella juustoraastetta
                                 150g margariinia
                                       0,5dl vettä

                                       Täyte
                                  1 sipuli
                              2prk tonnikalapaloja öljyssä
                              1,5dl aurnkokuivattua tomaattisuikaletta
                              1,5rkl italiano-mausteseosta
                                      ( en löytänyt,
                                       laitoin välimeren yrttiseosta )
                                   2,5dl ruokakermaa
                                    2 kananmunaa
                              2dl mozzarella juustoraastetta
                              100g kirsikkatomaatteja

- Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Hienonna sipuli ja esikypsennä sitä hetken aikaa pannulla öljytilkassa. Valuta tonnikalasta öljy. Sekoita täytteen ainekset keskenään kirsikkatomaatteja lukuun ottamatta. Kaada täyte pohjan päälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja painele ne täytteen pinnalle. Paista 200 asteessa n.35-40 min.
- Ripottele piirakan päälle ennen tarjoilua paahdettua sipulirouhetta. Koristele basilikanlehdillä.

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Helppo raparperipiirakka


Raparperit ovat nyt parhaimmillaan. Ohje on suoraan toukokuun K-ruoka pirkasta.

                                             ***
                                           Pohja
                                      2dl vehnäjauhoja
                                      1dl kauraleseitä
                                      1/2dl sokeria
                                      1tl leivinjauhetta
                                      1/2tl kanelia
                                   1dl juoksevaa margriinia
                                        1 kananmuna
                                         
                                          Täyte
                                   5-6dl raparperipaloja
                                     1tlk kermaviiliä
                                     1 kananmuna
                                      1dl sokeria
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää rasvaja muna sekoittaen. Levitä taikina piirakkavuoan halk.24cm, pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperipalat.
Sekoita kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 25min.



                                 
                                                             

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Viljelylaatikko


                                               Tulevaa peruna ja sipuli satoa... :)

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Täytetty kebableipä


Hellapoliisilta ilmestyneestä kirjasta Ruokavuosi Sesonkien herkkuja, löytyi monta hyvää reseptiä. Tätä kebableipää oli hetimiten tehtävä
 -samalla sain esimakua kesän loppupuolella tulevaan Turkin matkaan! :)
                                         ***
                             4dl vettä
                             50g hiivaa
                             2tl suolaa
                             1dl öljyä
                             100 maustamatonta jogurttia tai
                                     rahkaa
                            2 munaa
                            n.12dl vehnäjauhoja
                            2tl leivinjauhetta
                   
                                   Täyte
                           400g kebablihaa
                           1dl kebabkastiketta
                           200g juustoraastetta
                          1/2dl jalopenorenkaita
                          1dl säilykepaprikaa suikaleina
                          1 sipuli ohuina viipaleina
                          2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

- Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy, jogurtti, munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaulitse taikina ohuehkoksi suorakaiteen malliseksi levyksi ja nosta leivinpaperilla vuorattuun uunipellille.
Jaa puolikkaalle levylle täytteet tasaisesti kerrokseksi. Käännä tyhjä taikinalevy täytetyn päälle. Sulje reunat kääntämällä reunat täytetyn taikinalevyn alle. Paista 200 ateessa, kunnes leipä on saanut väriä ja näyttää kypsältä. Kurkkaa myös leivän alapuolta. Ohjeesta tulee 4-6 annosta.