perjantai 25. marraskuuta 2011

Suklaaraemuffinit

 Muffinit ja leivonnaiset kirjassa on niin paljon hyviä reseptejä, että oli vaikeuksia päättää minkä niistä toteutan ensimmäisenä. Päädyin näihin suklaaraemuffineihin. :) Ohjeesta tulee 12kp.
***
3rkl pehmeää margariinia
200g sokeria
2 isoa kananmunaa
1,5dl mustamatonta jogurtttia
5rkl maitoa
3dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
115g tummia suklaarakeita
- Vaahdota margariini ja sokeri puukauhalla isossa kulhossa. Vatkaa vähitellen sekaan munat, jogurtti ja maito. Siivilöi joukkoon jauhot ja sooda. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Lisää lopuksi sekaan suklaarakeet ja jaa taikina paperivuokiin. Paista muffineita 200-asteessa n.25min. 


keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Marraskuun paketti

Posti toi tullessaan saapumisilmoituksen postipaketista. Mielessä kävi että se saattaisi olla sly:n marraskuun paketti joten pitihän pakettia lähteä heti hakemaan! Ja sehän siellä oli, elämäni ensimmäinen SLY-paketti, joka sisälsi:

                              * Muffinit ja leivonnaiset kirjan
                              * Jouluaiheisia muffinivuokia
                              * oransseja Candy Meltsejä
                                 sekä kaunis itse tehty kortti

Nyt ilta kuluukin selaillessa leivontakirjaa ja etsiessä jokin hyvä resepti jonka voin viikonloppuna toteuttaa.
Ihana piristys harmaaseen päivään, KIITOS!! :D

Kaneli-sokeripullat


Peruspullataikinasta saa leivottua montaa eri pullaa samalla kertaa. Ohjeella tulee n.2-3 pellillistä korvapuusteja, voisilmäpullia ja näitä kaneli-sokeripullia. Näin niitä saa jopa pakastimeen asti :)
                                                  ***
                                             1l maitoa
                                            1 pala hiivaa
                                            2 kananmunaa
                                             2 dl sokeria
                                             1tl suolaa
                                         1rkl kardemummaa
                                          n.1kg vehnäjauhoja
                                           200g voisulaa
- Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, kananmuna, mausteet ja sekoita. Lisää jauhot hyvin vaivaten ja lisää lopuksi voisula. Kohota taikinaa n.30min. Kohoamisen aikana tee lautaselle valmiiksi kaneli-sokeriseosta. Leivo taikina pikkupulliksi, voitele pullien pinnat kananmunalla ja pyörittele niitä kaneli-sokeriseoksessa. Paista pullat kypsiksi n.200 asteessa.
     
                                                           
                                                                 
                                 

perjantai 18. marraskuuta 2011

Kanelimuroleivät


Vähän piti jo päästä luomaan joulun tunnelmaa näin piparien tekemisen muodossa. Ulos kun  katsoo ei uskoisi, että se reilun kuukauden päästä koittaa :)
                                         ***
                                 750g vehnäjauhoja
                                 500g margariinia 
                                    1tl soodaa
                                  2 kananmunaa
                                    3tl kanelia
                                  400g sokeria
- Kaikki ainekset sekoitetaan yhteen, kauli taikinaa ohuiksi levyiksi. Ota tähtimuotilla paloja, sivele vähän pintaa kananmunalla ja lisää päälle kanelisokeria. Paista miedossa lämmössä vaaleanruskeiksi.
                                                           

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Wieninleike

Wieninleike oli varmastikin 70-80-luvuilla ravintoloiden a`la carte listojen suosituin leike. Tein sitä pitkästä aikaa ja ei se suotta kyllä klassikkoruoka titteliä kanna, oli kyllä hywää! :)
Ohje saattaa vaikuttaa vähän työläältä, mutta on sen arvoista! Ja nythän on slow food tyyppinen ruoanvalmistus muodissa ;)
***
Porsaan ulkofileestä ohuiksi nuijittuja leikkeitä. Sivele pinnoille mausteseosta, johon tulee:
1rkl sinappia
1rkl chili Hb:tä
1rkl punaviinietikkaa
2rkl öljyä
Pino leikkeet pussiin ja anna maustua kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Ota huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Mausta leikkeiden pinnat vielä suola-
valkopippuri seoksella. Paista leikkeet kokopaneerauksella. Kannattaa tehdä ihan ns. "paneerauspiste", eli 1 lautanen jossa kanamunia ( riko rakenne), 1 lautanen vehnäjauhoja, 1 lautanen korppujauhoja. Kasta leikkeet yksitellen ensin kananmunaan, siitä vehnäjauhoon ja viimeiseksi korppujauhoon. Paista öljy-voiseoksessa miedolla lämmöllä kullanruskeiksi. Koristele valmiit leikkeet sitruunanviipaleella ja anjovissuikaleella.
***
Tarjoa rakuunaporkkanoiden:
( Keitä kypsäksi babyporkkanoita ja mausta ne rakuunalla )
Ranskalaisten perunoiden tai perunamuusin kanssa



lauantai 12. marraskuuta 2011

Käpykakku

Teimme lasten kanssa käpykakun isäinpäiväksi.
***
6 munan täytekakkupohja --> tulee 2 kakkua.
***
Täyte:
Omena-aprikoosisosetta
Vaniljakiisseli:
200g suolatonta voita
2,5dl kermamaitoa
1 keltuainen
1rkl maissijauhoja
2rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl rommiesanssia
- Valmista kiisseli ja jäähdytä, lisää rommiesanssi vasta jäähtyneeseen kiisseliin. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan tavalliseen tapaan. Leikkaa se sitten keskeltä kahtia, ja muotoile kävyn alkumuoto. Kostuta ja täytä kerrokset vuorotellen soseella ja kiisselillä.
***
Sokerikreemi marsipaanin alle:
125g voita
0,5tl vaniljasokeria
4dl tomusokeria
1rkl vettä
- Pehmennä voi notkeaksi, lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin, samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi, vatkaa vielä hetki.
Jos tuntuu liian paksulta ja on vaikea levittää kakun päälle, lämmitä hetki varovasti mikrossa.
***
Pinnalle ruskeata marsipaania. Leikkaa saksilla marsipaaniin "suomut" ja ripottele tomusokeria pinnalle.



tiistai 8. marraskuuta 2011

Pipo & käsineet

Vanhimmalle tyttärelle lämmikkeeksi pipo ja tumput  :)

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Kinkkupiirakka, uunipellinen

Tämä on mielestäni suolaisten piirakoiden "kunkku"  :) Alkuperäisen ohjeen olen ottanut Helin kanttiinista http://kanttiini.net/.
***
Pohja
250g voita
1prk maitorahkaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
- Sekoita voi ja rahka, lisää sekaan kuivat aineet. Pohjan paineleminen uunipellille on vähän hankalaa, mutta kun kastelet käsiä kylmällä vedellä aina välillä se kyllä onnistuu  :)
Täyte
1pss kinkkusuikaletta
1prk ananaspaloja
1 paprika kuutioina
- Levitä täyteainekset pohjan päälle ja lisää vielä pinnalle seos:
3munaa
2dl kermaa
aromisuolaa
persiljasilppua
juustoraastetta
- Paista 200 asteessa n.35min.

-

Jäädyke

Pyhäinpäivän jälkiruokana oli turkinpippuri jäädyke. Olen aikaisemmin tehnyt tätä marianne crushista ja se on kyllä mielestäni parempaa kuin tämä turkinpippuri versio. Mietin, että seuraavaksi voisi kokeilla esim. dumle tai daim rouheista. Onko kukaan kokeillut tehdä niistä jäädykettä?
***
150g turkish pepper rouhetta / marianne crushia
2 munaa
0,5dl sokeria
3dl kuohukermaa
- Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota eri astiassa kerma, yhdistä vaahtoo muna-sokeri vaahtoon. Estääksesi rouheen pohjalle painumisen sen raskastekoisuuden vuoksi, sekoita se nopeasti vaahtoon ja laita aika nopeasti jäädykevuokaan ja pakastimeen. Ota sulaan n.puoli tuntia ennen tajoilua.

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Porkkanatorttu

Viikonlopulta jäi vähän porkkanaraastetta, se oli hyvä käyttää tähän. Ohjeesta tulee uunipellillinen  :)
***
5 munaa
5,5dl sokeria
350g sulatettua voita
450g vehnäjauhoja
2-3tl kanelia
500g porkkanaa raasteena
2tl soodaa
- Vaahdota munat ja sokeri, lisää kuivat aineet ja lopuksi rasva. Paista 200 asteessa n. 30min.
Kuorrute
100g voita
200g olympiajuustoa
1pkt tomusokeria
1tl vaniljasokeria
-Sekoita ainekset keskenään ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Pinnalle koristeeksi nonpparelleja.